Vakantie in eigen land

Terra Nova 2020 van start!

De zomer-evenementenreeks van provincie Antwerpen opende op 17 juni de online ticketverkoop. We zaten de voorbije maanden allemaal in ‘ons kot’. Gelukkig komt er stilaan toch terug wat meer bewegingsvrijheid, en dat is geen overbodige luxe. Dankzij Terra Nova, het zomeraanbod vol ‘speciallekes’,  kom je toch buiten voor een mooie zomer.

Ontdekkingstochten

De vorige zomer boden Terra Nova enkele activiteiten aan waarbij sociaal contact, het wegnemen van bubbels en het bouwen aan groepsgevoel centraal stonden. Die hebben ze een jaartje achterwege gelaten. Zo vind je in de Terra Nova kalender (www.terranova.be) dit keer jammer genoeg geen Expeditie Fortizon, geen Ezelcruises of geen Wilderpark, en ook geen evenementen met georganiseerde fiets- en wandeltochten.

Maar ze helpen iedereen graag met wél uit zijn kot te komen. Met behulp van supertoffe zoektochten, op papier gegidste themawandelingen of ontdekkingstochten op en rond de domeinen, kan je toch op ontdekking. Die wandelingen kan je in je eigen bubbel doen, in je eigen tempo en comfortzone. Zo leer je toch nog het groen om de hoek vanuit een ander perspectief kennen!

Glamping voor 1 nacht

Wie Terra Nova zegt, denkt direct aan Pitkamperen in De Notelaer in Hingene, aan de Cocoon in het Arboretum Kalmthout, en aan leuke slaap-experimenten in het Zilvermeer. Al deze ‘glamping’ mogelijkheden staan klaar om jouw zomer wat meer glans te geven!

We kunnen al verklappen dat het Oevernachten in het Zilvermeer vast aanbod van het domein werd, maar dat er een nieuw, leuk idee werd toegevoegd aan het Terra Nova aanbod: Cocoon in het Zilvermeer. Je slaapt in dezelfde Cocoon als in Arboretum Kalmthout, maar toch helemaal anders!

Ook de Onenightstand is terug van weggeweest. Elke zaterdag van de zomer kunnen maximaal 40 mensen hun tentje opslaan in het Arboretum Kalmthout. Wie tenslotte graag een paard mee in zijn bubbel toelaat, kan ook in beperkte groep aan Pure PaardenPracht gaan doen in Hertberg!

Pitkamperen in de Notelaer – Copyright: Terra Nova

De draad oppikken

Terra Nova is al meer dan tien jaar specialist in het aanbieden van toffe staycation-activiteiten, en dat is in de zomer van 2020 meer dan ooit interessant:

“We bieden met onze provinciale recreatie- en groendomeinen graag perspectieven deze zomer. Dankzij de zomerprogramma’s, aangevuld met de ‘speciallekes’ van Terra Nova, kan iedereen terug leuke plannen maken, mooie overnachtingen en dagtochten beleven, en een zalige maar veilige zomer beleven zonder ver weg te trekken”, benadrukt Jan de Haes, gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie- en groendomeinen.

Daarom zeggen wij, ontdek het programma op www.terranova.be

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven