Jenevermuseum te Hasselt

Aandacht voor geest én lichaam

De museumpresentatie toont de parels van de intussen meer dan 27.000 stuks tellende Jenevermuseumcollectie. Met collectiestukken, foto’s, filmpjes en interactives, maakt de presentatie je jeneverwijs. Het verhaal over de oorsprong, ontwikkeling, plaats en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank, geïllustreerd met prachtstukken.

Een nog werkende 19de-eeuwse stookinstallatie, meer dan 2.000 glazen flessen, 750 stenen stopen en kruiken, meer dan 1.230 borrelglaasjes en 400 likeurglaasjes, 200 keramische voorwerpen, 540 affiches, 380 pancartes en bijna 9.500 etiketten, enz. Dat is de collectie van het Jenevermuseum in cijfers. De 19de-eeuwse stookinstallatie uit stokerij H. Servais (Géromont-Malmédy), die het museum in 1981 aankocht, is de spil van de museale jeneverproductie.

Wat je ziet in het museum, is slechts het topje van de ijsberg. Systematisch en doordacht wordt er gewerkt aan de inventarisatie, het beheer en het onderzoeken van de collectie.

Als expert in de oorsprong, ontwikkeling en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank, biedt het Jenevermuseum in het proeflokaal een weldoordachte selectie aan uit het rijke aanbod van de Lage Landen. Bekijk hier het aanbod van niet minder dan 130 jenevers!

Ga er dus gerust eens op ontdekkingstocht.

BRON: Meer info is terug te vinden op jenevermuseum.be.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven