De kleurrijkste (na)zomerwandeling

Kleurrijkste nazomerwandeling
Copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

Purperen heidebloempjes? Natuurlijk! Maar ook kasteelparken, loopgraven en échte stilte. Na een update door Toerisme Provincie Antwerpen charmeert wandelnetwerk Kempense Heide meer dan ooit. Daarvoor zorgen nieuwe trajecten in Brasschaat, Brecht, Essen en Stabroek en extra aandacht voor heidenatuur. De gloednieuwe wandelkaart biedt een volledig overzicht, inclusief suggestielussen.En goed om weten: in de (na)zomer oogt Grenspark Kalmthoutse Heide extra mooi…

Paars en groen

Idyllische plaatjes te over in Grenspark Kalmthoutse Heide, een van de meest tot de verbeelding sprekende Kempense landschappen. Naast heide ontdek je er uitgestrekte vennen, imposante zandduinen, grazende schapen en een driesterrenstiltegebied. Mooi om naar te kijken maar vooral plezant om te voet te verkennen. Zeker als je de nieuwe uitkijktoren bij het Stappersven beklimt. Vooraf een dierenkoffer met spelletjes oppikt bij De Vroente. En een lekkere lunch – inclusief geheime code! – bestelt bij de Piknikfabrik.

Wandelnetwerk Kempense Heide telt meer fraaie heidegebieden (PS: let op het paarse bloempje op de kaart). Op het einde van de zomer kleuren die dieppurper. Daarnaast ook veel groen op je wandeling: van het Klein Schietveld – inderdaad een voormalig militair oefenterrein – tot de Antitankgracht, het langste beschermde landschap van Vlaanderen.

Wandelplezier op maat

Verder veel variatie op dit netwerk. Het ene moment doorkruis je kasteelparken vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes. Elders bots je op forten, bunkers en zelfs loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.

Onderweg geniet je van fijne extraatjes, zoals een wereldberoemde bomentuin, ijsjes van superverse hoevemelk of originele cadeautjes in een abdijwinkel.

Benieuwd? De drie suggestielussen (in Kalmthout, in Brasschaat en een grensoverschrijdende route vanuit Stabroek) vormen evenveel aanraders. Gedeputeerde voor toerisme Jan De Haes: “Van een wandeling met je familiebubbel op zondagnamiddag tot een uitdagende trip voor de geoefende wandelaar: het netwerk Kempense Heide serveert wandelplezier op maat van elke stapper. En dat allemaal in een aantrekkelijk en vooral kleurrijk decor.”

Meer info:
Wandelnetwerk Kempense Heide (575 km) strekt zich uit over de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. De trajecten sluiten naadloos aan op die van de netwerken Kempense Kolonies  en Kempense Hoven (B) en Brabantse Wal en Baronie Biesbosch (NL). De rood-witte borden met knooppuntennummers houden je op het juiste pad.

De vernieuwde kaart van wandelnetwerk Kempense Heide (8 euro) is te koop bij de toeristische infokantoren bovenvermelde gemeenten.

Je bestelt ze online op www.kempen.be.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven