Cleythil Hotel

Middenin het historische Meetjesland

Cleythil Hotel ligt in Maldegem, bovenop een heuvel die in het middeleeuwse Vlaanderen ’Cleythil’ werd genoemd vanwege de zware klei waaruit de heuvel is samengesteld. De oorspronkelijke nederzetting op deze heuvel werd in de 9e eeuw gesticht door uit Frankrijk gevluchte Franken die de ’lieden van Papo’ werden genoemd, en waaruit de naam ’Papinglo’ is ontstaan. Tot aan het einde van de 15e eeuw was Papinglo een typisch religieuze nederzetting. In de 12e eeuw was het zelfs een religieus centrum en werd Papinglo omschreven als een heuse proosdij behorend tot de St.-Baafsabdij. Vanaf de 16e tot midden de 18e eeuw werd het domein omgevormd tot een pachthoeve. In 1756 werd de hoeve, zoals die in haar huidige vorm nog bestaat, in het historisch Meetjesland opgetrokken en werd de ontginning van hout en turf met succes aangevat.

Cleythil Hotel is een prachtige gerenoveerde hoeve midden in het historisch Meetjesland. Het Meetjesland is een dynamische plattelandsregio met heel wat mooie fietsroutes. U rijdt er langs – vaak voor auto’s verboden- idyllische stukjes natuur en weiden met voornamelijk grazende paarden. De vele weiden worden afgewisseld door bossen en stukjes beschermd natuurgebied. Ideaal dus voor een geslaagde fiets vakantie. Het Cleythil Hotel stelt voor zijn gasten fietsen ter beschikking om elke fietsroute te verkennen. U reserveert de fietsen best op voorhand.

Er start eveneens een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel die u laat kennismaken met het Drongengoed en haar omgeving. Een fikse wandeling langs een mooie wandelroute doet vaak wonderen en laat u uw zorgen vergeten. Bovendien is een stevige wandeltocht ook heilzaam voor lichaam en geest.

En daarna kan u genieten in het restaurant Papinglo. Chef Nathalie en haar jong dynamisch team werkt met seizoensgebonden produkten en verandert de kaart om de 5 à 6 weken, de gerechten variëren van top klassiekers met een eigen touch tot meer wereldse gerechtjes. Met passie worden deze gerechtjes op tafel getoverd met af en toe een touch van de japanse en Thaise keuken. Het warme zuiden komt ook veel aan bod, aldus een etnische keuken voor ieder wat wils.

BRON: Meer info is terug te vinden op www.cleythil.be.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven