Westouter maakt zich klaar voor een weekend vol theater

2021 - Toch theater in je buurt

Annuleren, uitstellen of – in het beste geval – testen was al wat de klok sloeg voor culturele evenementen of festivals de afgelopen maanden. De versoepelingen die het Overlegcomité van 11 mei aankondigde, stemmen menig theaterliefhebber hoopvol. Al stond het voor OPENDOEK al langer vast dat het geen tweede (theaterarme) zomer aan zich voorbij zou laten gaan. In samenwerking met lokale partners trof OPENDOEK alle voorbereidingen om van Westouter van 8 tot 11 juli een trekpleister te maken voor theaterliefhebbers.

Lokale samenwerking met vizier op de toekomst

Dit jaar geen editie van Spots op West maar ‘Toch Theater in Westouter’ met theaterwandelingen, een jongerenpodium en avondvullende voorstellingen. Joke Quaghebeur, directeur van OPENDOEK: “We beslisten eind 2020 al om onze pijlen te richten op een alternatief programma en tegelijk de toekomstige samenwerking met de gemeente Heuvelland en andere lokale partners te bestendigen.” De sterkte van die lokale samenwerkingen komt alvast tot zijn recht in de theaterwandelingen waarvoor Wim Chielens op maat van de unieke speelplekken teksten schreef. De performances worden vertolkt door acteurs uit de regio. En nog meer goed nieuws voor zij die snakken naar theater: er is ruimte voor ontmoeting tussen theaterliefhebbers. Gezellig napraten bij een drankje – een niet onbelangrijk onderdeel van onze theaterbeleving zo bleek het afgelopen jaar – kan op het dorpsplein van Westouter.

Positief signaal naar amateurtheater

“Ondanks de ontmoedigende coronamaatregelen, zien we het als onze opdracht om het brede werkveld van het amateurtheater te inspireren en ondersteunen om toch theater te maken. Maar dan moeten we ook zelf tonen dat toch theater maken en brengen kan en hierin een voortrekkersrol opnemen. Mondmaskers, handgel en anderhalve meters houden ons niet tegen”, aldus Joke Quaghebeur van OPENDOEK.

Vanaf 1 juni kan je tickets bemachtigen voor ‘Toch Theater in Westouter’ via www.opendoek.be/toch-theater.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven