Kwijt

Koen Dewulf en Karel Michiels

Dementie is soms om te lachen. Dementie is leven in het hier en nu. Dement is niet verloren. Zingen, lachen, lezen, genieten, bewonderen: het kan nog allemaal als je iets kwijt bent in de hersenen. Vraag maar aan de mensen die zorg dragen voor familieleden, vrienden en patiënten met dementie. Vaak leren ze elkaar kennen van een heel andere kant en ontstaat er tussen hen een nieuwe, innige band. Wat verloren gaat komt nooit meer terug. Herinneringen vervagen, vergetelheid slaat toe. Maar je wordt daardoor niet minder mens. Het leven blijft de moeite om geleefd te worden.

Op vraag van NEOS – het netwerk voor ondernemende senioren – dompelde Koen zich onder in de wereld van de dementie en werkte de voorstelling KWIJT uit. Het verhaal kreeg al snel een groter speelvlak. Koen geeft op het podium een herkenbare en soms ook nieuwe dimensie aan dementie.

In dit boek bundelt hij zijn liedjes, sketches en cartoons over dementie samen met verhalen van auteur Karel Michiels. Voor iedereen die met deze uitzichtloze aandoening te maken krijgt maar er toch nog het beste van wil maken, en het leukste, en het grappigste, en het mooiste, en het liefste.

Kwijt – Koen Dewulf | 9789492419477 | uitgegeven bij Willems Uitgevers

Voor meer informatie of recensie-exemplaren:

Karen Hoorelbeke – karen@lmbooks.be +32 477 68 37 14

BRON: Meer info is terug te vinden op https://www.koendewulf.be.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven