Dit najaar geen jongerentheaterfestival Merde!

De eerste editie wordt uitgesteld naar september 2021

Dit najaar zou de eerste editie van Merde! plaatsvinden. Maar door de onzekerheden en de maatregelen in kader van de corona-crisis die ook het amateurtheater treffen, is er beslist om het festival uit te stellen. OPENDOEK en de partners in Aarschot, Cultuurcentrum Het Gasthuis en Theater Aleydis, kozen 10 tot 12 september 2021 als nieuwe festivaldatum. 

EEN HALF FESTIVAL IS GEEN FESTIVAL

Sinds 13 maart zijn repetities en bijeenkomsten van gezelschappen verboden. Wanneer en  hoe er terug gerepeteerd kan worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Hierdoor wordt de druk op makers en spelers om een kwaliteitsvolle voorstelling te maken steeds groter. 

Bovendien is er nog geen zekerheid dat er in september kan gespeeld worden voor publiek in een theatersetting. De kans dat het festival en alle randactiviteiten kan plaatsvinden, is dan ook zeer klein. En een half festival is geen festival.

“We willen de theatermakers en spelers alle ruimte geven om te kunnen werken aan een kwalitatieve voorstelling waar ze zelf volledig achter staan. Want jong talent de kans geven om te schitteren, dat is het belangrijkste doel van Merde!”

(Joke Quaghebeur, directeur van OPENDOEK)

VOLUIT GAAN IN SEPTEMBER 2021

Het programma wordt zoveel mogelijk meegenomen naar september 2021. De makers en spelers die geselecteerd werden om een voorstelling te maken voor Merde! krijgen de kans om hun voorstelling volgend jaar te spelen. Ook alle samenwerkingsverbanden blijven behouden.
Bovendien krijgt Merde! in 2021 een extra cachet. Immers, volgend jaar viert OPENDOEK haar 20ste verjaardag. En dit zal ook in het jongerenfestival tot uiting komen.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven