Zero Waste

Boek met augmented reality

Heerlijke en originele gerechten op tafel toveren en tegelijkertijd verspilling tegengaan? In het Zero Waste boek, een productie van een team gepassioneerde Belgische foodies, ontdek je een nieuwe manier om met keukenafval om te gaan door het te verwerken in smakelijke recepten. Deze foodies, die hun krachten bundelen in Pepeat Studio, zijn bovendien gespecialiseerd in ‘2.0 content’ en maken gebruik van Augmented Reality bij hun culinaire creaties. Scan met je smartphone via een gratis app enkele pagina’s in het boek en ontdek onmiddellijk via filmpjes de recepten die chef Jeroen De Pauw klaarmaakt. Daarnaast krijg je ook talloze tips mee. Bewust en lekker koken met een vernieuwende en interactieve twist, dat belooft Zero Waste.

“We wilden aantonen dat sommige handelingen die we zonder nadenken uitvoeren, zoals het weggooien van het loof van radijzen, totaal niet nodig zijn. Met dat loof kun je namelijk een heerlijke pesto maken waarmee je je gasten kunt verrassen”, vertelt Jeroen De Pauw, die als kok betrokken is bij het interactieve luik van het boek. “Wij geven een zinvolle betekenis aan onze gerechten door producten in hun geheel te verwerken en op die manier tot hun recht te laten komen.” Op het menu o.a. gepekelde venkelsteeltjes, in koffiedik gestoofde knolgroenten of gekonfijte pompoenschilletjes die als decoratie gebruikt worden voor overheerlijke chocolademuffins.

In de huidige tijd van wereldwijde bezorgdheid om het milieu is deze manier van koken een bewuste keuze. “Koken zonder te verspillen is niet alleen een manier om zuinig te zijn. Het is een nieuwe aanpak die respect voor het product, en dus onze planeet, in het middelpunt van onze voeding plaatst”, legt chef Madeline Escafit uit, een van de bedenkers van de recepten in het boek. “Met onze recepten willen we eenvoudigweg authentiek zijn.” Deze ‘down-to-earth’ benadering van koken neemt niet weg dat er vernieuwing kan zijn. Met behulp van de gratis Admented app, verkrijgbaar bij Play Store en Apple Store, geeft Zero Waste de lezer de mogelijkheid om de aangeduide recepten met een smartphone te scannen en onmiddellijk filmpjes van de bereiding van die recepten te zien. De toevoeging van Augmented Reality geeft de lezer ook de kans om onuitgegeven materiaal te ontdekken, zoals de wijntips van de Belgische sommelier Eric Boschman of de keukenweetjes die Jeroen De Pauw meegaf tijdens het koken van de recepten.

Video met dank aan Pepeat Studio.

BRON: Meer info is terug te vinden op https://www.zerowastebook.com/nl/.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven