Provincie Antwerpen zoekt ambassadeur voor #lekkerlokaal

Korte Keten ambassadeur Provincie Antwerpen

Gezocht: Korte Keten Kop 2021

Vanaf dinsdag 9 maart gaat provincie Antwerpen op zoek naar dé Korte Keten Kop, het uithangbord bij uitstek voor de lokale verkoop van hoeveproducten. Ondernemers die zorgen voor een korte keten tussen lokaal geproduceerd voedsel en de consument kunnen zich kandidaatstellen via een online formulier. Bij de start van de Week van de Korte Keten, op zaterdag 15 mei, wordt dé Korte Keten Kop van 2021 bekendgemaakt.

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en het Vlaams Centrum voor Landbouw en VisserijMarketing (VLAM) organiseren ook dit jaar weer een Week van de Korte Keten, van 15 tot en met 23 mei. Deze campagne wil boodschappen doen rechtstreeks bij de boer bekender maken bij het grote publiek. Provincie Antwerpen zoekt een Korte Keten Kop als ambassadeur om de consumenten te enthousiasmeren.

Wedstrijd: van 5 laureaten tot dé Korte Keten Kop 2021

Op dinsdag 9 maart lanceert provincie Antwerpen de wedstrijd Korte Keten Kop 2021. Producenten die zich geroepen voelen, kunnen zich tot 22 maart kandidaatstellen. Uit alle inzendingen worden 5 laureaten gekozen. Het grote publiek kan op deze 5 laureaten stemmen van 12 april tot en met 6 mei. Bij de start van de Week van de Korte Keten, op zaterdag 15 mei, maakt de provincie Antwerpen de winnende Korte Keten Kop van 2021 bekend.

De kwaliteiten van een Korte Keten Kop

De winnaar van deze wedstrijd zal een jaar lang het gezicht van de korte keten zijn in onze provincie.

Een Korte Keten Kop…

  • maakt consumenten warm voor duurzame en lokale voeding;
  • maakt consumenten bewust van de voordelen van korte keten;
  • geeft het abstracte begrip korte keten een levensecht gezicht;
  • apprecieert en benadrukt het persoonlijke klantencontact eigen aan de korte keten;
  • zet zichzelf en zijn/haar organisatie en producten enthousiast in de kijker.

De 5 laureaten en in het bijzonder de winnaar van de Korte Keten Kop krijgen voor, tijdens en na de Week van de Korte Keten extra aandacht en promotie voor hun bedrijf en hun aanbod, bovenop een mooie prijs.

Week van de Korte Keten 2021

De vierde editie van deze campagneweek focust op het meer bekendmaken van winkelen bij de boer en het promoten van de korteketenproducenten. Hiervoor doet provincie Antwerpen ook een beroep op haar 69 gemeenten. De lokale besturen zullen tijdens de Week van de Korte Keten hun korteketenproducenten immers maximaal in de kijker zetten. Aangezien sociale contacten nog steeds beperkt zijn om het coronavirus in te dijken, is het niet de bedoeling om in de Week van de Korte Keten evenementen te organiseren. De campagne wil wel de veelzijdige reguliere korteketenverkoop door hoevewinkels, (boeren)markten, zelfpluk, automaten, groenteabonnementen, voedselteams, afhaalpunten, CSA-boerderijen, webwinkels met kraakverse producten, coöperaties en buurderijen extra promoten van 15 tot en met 23 mei 2021.

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven