Pasen voorbij, een reuze-ei… voor Vaderdag!

Vaderdag in zicht…de ultieme ka(ma)do-tip

Het is allesbehalve een aprilgrap. Vergeet ook niet hoevaak geopperd wordt dat mannen gewoon grote kinderen zijn. Stel je even voor dat ook de ‘grote jongens’ even verwend worden met een schattenjacht in hun eigen tuin of op internet. De schat? Een van de zeven modellen[1] van het reuze, groene, keramiek ei dat bij elke barbecue-man gekend staat als The Big Green Egg, dé Amerikaanse referentie, wereldleider en originele ontwerper van de kamado (openluchtoven in keramiek) sinds 1974.

Bovendien is de behoefte wellicht nooit groter geweest om in deze vreemde tijden extra te genieten van authentieke, leuke en lekkere momenten! Gelukkig staan de weergoden ook aan onze kant. En zetten de talrijke Big Green Egg-verdelers in België alles in het werk om de “Blijf in uw kot”-actie met woord en daad te ondersteunen. De tijd is gekomen om het hoogseizoen van het openluchtkoken – weliswaar voorlopig nog in beperkte familiekring – in te luiden.

Zeg nooit “barbecue” tegen een Big Green Egg-fan. Met dit soort openluchtovens beleef je immers veel meer plezier dan met een barbecue-toestel. Om u in de sfeer te brengen, kan je beter even informeren hoe het Amerikaanse Big Green Egg, de pionier in moderne kamados, het aanpakt. Kamado komt van het Japans en staat voor “kachel of fornuis”. Het is gebaseerd op de oude Aziatische kleioven – een traditionele houtgestookte oven. In 1974 bedachten Amerikaanse ontwerpers een moderne versie van de kamado. Het zeer exclusieve, hoogwaardige keramische materiaal dat door NASA werd ontwikkeld, stelde de makers van Big Green Egg in de jaren zeventig in staat een uiterst robuust openluchtoven te maken, met uitstekende isolerende eigenschappen.

Zij ontwikkelden de oven in de vorm van een reuze keramiek ei, gaven hem een eigen, donkergroene, opvallende en inspirerende kleur. Sindsdien geldt The Big Green Egg als dé “Evergreen van alle openluchtovens”.

BRON: Meer informatie kan u terugvinden op https://www.biggreenegg.eu/be_nl/

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven