De Grootste virtuele buurtbistro

Wim Opbrouck en Steffi Vertriest nodigen alle Belgen uit aan tafel om lokale horeca te ondersteunen

Nu zaterdag 23 mei vindt De Grootste Buurtbistro plaats! Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de gezichten van De Grootste Buurtbistro, zorgen voor een warme oproep om mee te doen. Daarbij willen de organisatoren, Giveaday.be en Dinnergift, Belgen aan virtuele tafels krijgen en hen 100.000 maaltijden laten bestellen bij de geregistreerde restaurants.  Een initiatief van Giveaday.be en DinnerGift

* Belangrijke nota: De Grootste Buurtbistro gaat door volgens alle regels van social distancing en roept België niet op op fysiek samen te komen. Bedoeling is dat horeca een extra boost krijgt, maar dat iedereen hun ontbijt/ lunch/ diner nuttigt in de veiligheid van hun eigen thuis. Als vrienden of familie willen samenkomen, dan doen ze dit virtueel via Google Meets of videochat. *

De Belgische horeca-sector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen. Daarom besloten DinnerGift, een Antwerpse Start-up van 3 zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de #OnzeGemeenteHelpt coronahulp campagne, de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit.

Vijf grootste uitdagingen in teken van Covid-19 #OnzeGemeenteHelpt solidariteit

Giveaday.be lanceerde eerder twee succesvolle uitdagingen. De start werd gegeven met de grootste Quarantaine quiz waarbij 19.500 deelnemers simultaan online meespeelden. Een wereldrecord. Uitdaging twee was in samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be. De Nationale Naaiactie om mondmaskertjes te maken met als peter Lieven Scheire, zorgde voor meer dan 2.5 miljoen bezoekers op www.maakjemondmasker.be en 2 miljoen downloads van het naaipatroon. De Belgische horeca is de volgende sector die Giveaday.be en DinnerGift een hart onder de riem willen steken. Tegelijk willen ze de burgers en buren digitaal laten verbinden. 

Komen eten aan de virtuele tafel met een bekend gezicht

“Op 23 mei willen DinnerGift en Giveaday.be de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren. Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vriendengroepen en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven.” zegt Bart Wolput van Giveaday.be.
“En het zou kunnen dat de tafelgasten verrast worden met een digitaal verrassingsbezoek van een bekend gezicht.” voegt hij mysterieus toe.
 

Naast Google hebben andere grote partners zoals Deliveroo, Deliverect, Horeca Vlaanderen, Fédération Horeca, Horeca Plateau, Horeca Comeback, Trivec, Resengo, SterkStokers, Partena, P&V, Tablebooker, Lazy Monday, Growzer, Horeca Optima, Vitrine locale, Namur Gourmande, Bieres de quartiers, waarkanikafhalen, resto.be, en 40 gemeenten zich mee achter het initiatief gezet.  Ook The Wicked PR, gespecialiseerd in PR-strategie en hospitality trend consultancy, zet hier mee haar schouders onder. We gingen allemaal samen onderuit met Corona, we helpen elkaar terug recht.

Hoe kan je  meedoen?
Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen als voor mensen die samen willen eten:  

Voor de restaurants:

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”
  • Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier
  • Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor wie mee eet: 

  • Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Take-out bestellen
  • Kies wat je tijdens je buurtfeest op tafel wil zetten: Ontbijt, Lunch, Brunch, Zoetigheid, Apero of Diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden.
  • Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite
  • Doe een bestelling voor zaterdag 23/5 
  • Haal je maaltijden en/of drank af op 23/5 en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!

Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504/. We hebben nog een paar verrassingen in petto!

Over impactdays.co, een initiatief van Giveaday.be

Giveaday.be is een burgerbeweging die burgers, scholen, non-profitorganisaties, gemeenten en bedrijven verbindt en hen de tools en inspiratie geeft om samen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan door middel van vrijwilligerswerk. Veel meer dan een praktisch ‘matching’-platform, is het een solidaire community van changemakers. Giveaday.be is ook de initiatiefnemer van #Onzegemeentehelpt. Dit Corona Hulpplatform voor gemeenten en de non-profitsector zorgt voor de “matching” tussen lokale hulpvragen en mensen die willen helpen tijdens de Corona-crisis. Dankzij #Onzegemeentehelpt beschikken inmiddels meer dan 300 gemeenten over een eigen burenhulpplatform. 300.000 mensen bezochten de website vorige maand, 50.000 Corona-vrijwilligers schreven zich in en meer dan 22.000 hulpvragen werden opgelost. Met de 5 Grootste Uitdagingen – waar de Nationale Naaiactie 1 van is – zetten we solidariteit en burenhulp in de kijker.

Bart Wolput ( Give a Day) , Sebastiaan De Block (Give a Day), Jonathan Verberkt (Give a Day), Charlotte, Laurien, Filip en Astrid Van den Broeck, Mika de office dog (DinnerGift)
Foto © Joke De Nef

Over DinnerGift Voor de Corona lockdown hielp DinnerGift, een jong bedrijf van 3 zussen en een broer,  restaurants bij de online verkoop van cadeaubons. DinnerGift is een kwaliteitslabel en focust op zaken die iets uniek hebben (keuken, concept, locatie). DinnerGift maakt voor elk restaurant een persoonlijk design en stuurt hun cadeaubon op in een gezegelde enveloppe. Bij de start van de Corona lockdown werd DinnerGift vanuit verschillende steden gecontacteerd om alle handelaars en niet alleen horeca te helpen met een online cadeaubon. Daarom bouwden ze voor elke sector (Horeca, Winkel, Kunst&Cultuur, Beauty&Wellness) een eigen pagina en kregen ook elk van hen een persoonlijk design voor hun cadeaubon.
www.dinnergift.be

Foto ©Joke De Nef

BRON: Meer info is terug te vinden op https://degrootstebuurtbistro.be/

Deel dit op je favoriete social media!

Scroll naar boven